Begeleiding & re-integratie

Voorkomen is beter dan genezen

Zowel voor werkgevers als werknemers is het prettig om in te kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan. Met oog en aandacht voor elkaar kunnen we beter voorkomen dan genezen. De signalen herkennen dat iemand niet lekker in zijn vel zit en daar op in spelen geeft ook een zorgzaam en veilig gevoel. Ookal zijn de problemen niet van het werk maar van een thuissituatie kan dit invloed hebben op de werkvloer. Ieder heeft belang bij een goed functionerende personen.

Snel handelen

Zodra er een melding is van een werksituatie die dreigt te escaleren, wordt er zo snel mogelijk een sessie ingepland en een traject gestart. Uitval voorkomen is het doel en het meest effectief. Door een praktijk te kiezen die snel kan handelen, wordt er een langere wachttijd omzeilt. Dat voorkomt het ontstaan van gewoontepatronen en ontevredenheid. Ik werk op verzoek in samenwerking met een arbo-arts. Dit gebeurt altijd in overleg en met toestemming van de cliënt.

Behandelplan

Bij re-integratie wordt er stapsgewijs gewerkt aan het terugkeren van de werknemer naar het bedrijf en begeleid ik de eerste tijd door coaching de werknemer bij de terugkeer. Dit zolang het wenselijk is. Als er uitval wordt voorkomen zijn de sessies afgestemd op de individuele behoefte van de client, totdat deze weer goed kan functioneren.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Meer informatie ontvangen over mijn mogelijkheden?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Annette Vijverberg

Mijn diensten

Individuele sessies

Relatietherapie

Begeleiding & re-integratie

Lezingen & Workshops