Over mij

Ik ben Annette Vijverberg, geboren op 28-04-1955, te Wateringen waar ik opgegroeid ben. Na een periode in de verpleging en als eigenares van een winkel, ben ik psychologie gaan studeren.

Intussen was ik partner van Cees en moeder van een zoon en dochter. Zij zijn deelgenoot geweest van mijn weg en hebben ieder hun steentje bijgedragen om het mogelijk te maken.

Ik genoot enorm van mijn 4 jarige post-hbo opleiding hypno-psychotherapie bij de SETH. Daadwerkelijk werken met mensen en een mooie diversiteit van aanpakmogelijkheden spraken mij als praktisch persoon enorm aan. Daarnaast werd ik trainster in de filosofie van Louise Hay. Ik koos om zelfstandig te werken.

Nu doe ik al 25 jaar het werk waar mijn hart naar uit gaat: het begeleiden van volwassenen wanneer zij door mentale of emotionele problemen vastlopen. Relatietherapie en bemiddeling bij gezinsproblematiek en conflictsituaties.

Ik geef cursussen voor collega’s en mijn cliënten, die afgestemd zijn op hun behoefte.

Door de licentie eisen van de beroepsvereniging ben ik ieder jaar in staat om iets van kennis bij te scholen en kan ik kiezen uit een groot aanbod van bijscholing, die ik in mijn praktijk kan gebruiken!

Het heeft even geduurd voordat ik dit pad kon bewandelen. Levenservaring, zelfkennis en het opruimen van mijn eigen blokkades zijn de heipalen onder het verlangen om andere mensen een kortere weg te gunnen. Ik heb ooit gewenst dat ik een helpende hand eerder had gekregen. Maar het besef, dat de weg naar hulpverlening een knipoog van het leven was, werd mij ook duidelijk. Vele ervaringen hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Ik ben dankbaar voor alles wat mij ten deel is gevallen en waar ik voor geknokt heb. Voor mijn gezondheid, talenten en energie die ik nooit als logisch heb ervaren.

Eigenlijk heb ik een beroep en een missie die me zo boeit dat ik het idee heb dat ik nooit meer hoef te werken. De zingeving, voldoening en de reacties van mijn cliënten, zijn een geschenk.

Als ik ‘bedankt’ word na afloop van de sessies, kan ik vanuit mijn werkelijke beleving vertellen dat ik mocht helpen en begeleiden, maar dat zij het daadwerkelijke werk hebben gedaan! Ik geniet iedere keer weer van de oplossingen en kracht die mensen in zichzelf vinden.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik geef je een antwoord en begeleid je graag.

Annette Vijverberg

Mijn diensten

Individuele sessies

Relatietherapie

Begeleiding & re-integratie

Lezingen

Workshops